marți, 1 noiembrie 2011

De ce acest proiect?

         Am hotarât să realizăm acest proiect educaţional pentru că la  vârsta preşcolară şi şcolară mică personalitatea se dezvoltă progresiv, mai cu seamă prin intermediul activităţii ludice. Jocul creează un câmp larg de acţiune şi de afirmare pentru copil, deoarece prin el acesta îşi pune în valoare potenţialul psihic şi fizic, trăieşte satisfacţia exprimării conduitelor achiziţionate şi a vieţii social afective. Elementele pe care le conţin jocurile didactice dau posibilitatea copilului să asimileze ceea ce este nou, fără a-şi da seama de efort, dar mai ales să înveţe jucându-se. Se îmbină astfel elementul distractiv cu cel instructiv.
Cunoscând specificul copilăriei, nevoia ei de libertate şi în acelaşi timp de ocrotire şi securizare afectivă, noi, am întocmit acest proiect educaţional în cadrul căruia vom putea realiza un schimb continuu de idei şi de resurse pedagogice care vor înbunătăţii actul educaţional.
            De mic, copilul încearcă să cunoască lumea reală, pe care vrea să o cucerească prin intermediul jocului: jocuri de mişcare, jocuri de creaţie. Jocul este aşadar o piatră de temelie, un element vital în întreaga dezvoltare fizică, intelectuală, emoţională şi socială a copilului.

duminică, 23 octombrie 2011

Copiii vor întelege mai bine lumea din jurul lor prin utilizarea activităţilor în aer liber. Datorită activităţilor precum drumeţiile/excursiile, copiii vor fi capabili să interacţioneze cu mediul natural, să-l înţeleagă mai bine şi să-l ocrotească!

duminică, 16 octombrie 2011

MOTTO...

Copilul râde:
"Înţelepciunea şi iubirea mea e jocul!"
Tânărul cântă:
"Jocul şi-nţelepciunea mea-i iubirea!"
Bătrânul tace:
"Iubirea şi jocul meu e-nţelepciunea!"

                  (Trei feţe -Lucian Blaga)